Ο συνιδρυτής της Pink Floyd Roger Waters καταγγέλλει τις δεκαετίες νεοφιλελευθερισμού στη Δύση. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RT, τόνισε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα στα ΜΜΕ έχει αφήσει τους πολίτες να «κοιμούνται» και να δυσκολεύονται «να αντιληφθούν την πραγματικότητα».

Μιλώντας στην Sophie Shevardnadze, ο πρώην frontman των Pink Floyd είπε ότι όσοι του υπαγορεύουν ότι πρέπει να «περιοριστεί στη μουσική». ήταν αυτοί που «υπνοβατούν» όταν αναφέρονται σε συγκρούσεις όπως ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας
“Επειδή κοιμούνται. Επειδή είναι τα θύματα του νεοφιλελευθερισμού που έφεραν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και η Μαργαρίτα Θάτσερ στον κόσμο », είπε η Waters.

Η διαπερατότητα του νεοφιλελευθερισμού μέσω της δυτικής κουλτούρας και πολιτικής, κατά την άποψη του Γούτερς, έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους με την ανικανότητα να κρίνουν και να δεχτούν οτιδήποτε είναι σημαντικό πέρα από  το κυριάρχο αφήγημα.

“Μέρος του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο νεοφιλελευθερισμός , είναι να αναισθητοποιήσει τους ανθρώπους και να τους φέρνει σχεδόν σε αδυναμία τους ανθρώπους να δουν τι είναι πραγματικό”.

 

Για τον Waters, η ρίζα αυτής της αντιπάθειας, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, έγκειται εν μέρει στο ανεπαρκώς χρηματοδοτούμενο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Κατά την άποψη του, ο λόγος για αυτό έγκειται στην επιθυμία των πολιτικών να συντηρεί έναν αδαή και συμμορφούμενο πληθυσμό.

«Θέλουν να κρατήσουν το εκλογικό σώμα αδαές , άμυαλο και μη σκεπτόμενο, εύπλαστο και εύκαμπτο και θύμα του καταναλωτισμού και της προπαγάνδας για να το  κρατήσουν υπό έλεγχο, να διατηρήσουν την οργουελικη αντίληψη για τα πρόβατα και οτιδήποτε άλλο».

Η συνήθης κατανάλωση μέσων είναι ένας άλλος παράγοντας που δόθηκε από την Waters για αυτή την προοπτική. Αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ “Σκηνοθετημένα, προσεκτικά πυροβόλησε” στα Λευκά Κράνη και τις αμφίβολες αξιώσεις της ομάδας για συστηματική αεροπορική επίθεση της Συρίας στην πόλη Douma, η Waters δήλωσε ότι το MSM δεν «ενδιαφέρεται να σας πει τίποτα για τίποτα».

“Ξέρεις, είναι τόσο προφανές τώρα που το CNN και όλοι τους είναι όλοι ίδιοι, από το MSNBC μέχρι το Fox και όλα τα μεταξύ τους”, είπε αφού επεσήμανε την έλλειψη τηλεοπτικής κάλυψης στη Δύση του ότι μετά την έρευνα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) δεν βρήκαν στοιχεία για χημικά όπλα στη Douma της Συριάς

“Η αφήγησή τους είναι ότι υπήρξε μια χημική επίθεση και τα λευκά κράνη είναι οι καλοί”.

Ένα κανάλι των ΗΠΑ που ξέφυγε από την οργή των Waters ήταν το Discovery, χαρακτηρίζοντάς το ως “ένα μικρό κομμάτι της τηλεόρασης στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μπορείτε περιστασιακά να πάρετε μια γεύση από την πραγματικότητα του τι είναι σαν να είσαι άνθρωπος”.

“Τα υπόλοιπα είναι απλά προπαγάνδα”, πρόσθεσε.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s